Karina Willumsen ind i kampagne mod fejlbehandling af LBTQAI+-kvinder i sundhedssystemet

Aidsfondet har allieret sig med det stærkeste kort på markedet, politisk satiriker og sanger Karina Willumsen, i en ny kampagne for at gøre opmærksom på fejlbehandling af kvinder. Og der er brug for opmærksomheden viser en ny undersøgelse, som Aidsfondet offentliggør i dag. Ifølge undersøgelsen bliver kvinder, der har sex med kvinder nemlig fejlbehandlet, misforstået og usynliggjort i det danske sundhedsvæsen. Det kom bag på Karina Willumsen:

”Jeg læste uddrag af rapporten og tænkte, hold op hvor er der meget diskrimination af LGBT+ personer i sundhedssystemet i Danmark.  Jeg tror slet ikke folk ved, hvor mange ubehagelige oplevelser seksuelle minoriteter har i det danske sundhedsvæsen. Ikke fordi sundhedspersonalet misinformerer eller er ubehagelige med vilje, men fordi de slet ikke er uddannet til at være opmærksom på, at den patient de har foran sig måske ikke er heteroseksuel,” siger Karina Willumsen som i første omgang var betænkelig ved at tage opgaven med at lave en sjov sang om emnet, men efterhånden, som hun satte sig ind i emnet, dukkede den ene absurde historie efter den anden op og så lå det lige for. 

”Jeg har ikke ”fundet på” nogen af de oplevelser, jeg synger om i sangen; alle sangens pointer er taget fra virkelige oplevelser som jeg selv og andre folk har haft i sundhedssystemet” siger Karina Willumsen som sammen med Aidsfondet lancerer sangen LGBTQAI+ tirsdag d. 15. september i forbindelse med åbningen af Copenhagen Pride 2017.

Hør sangen her

Lidt om kampagnen:

Kampagnen består blandt andet af en hjemmeside, der præsenterer ny viden om sexsygdomme, smitteveje og beskyttelse/prævention ved sex mellem kvinder. AIDS-Fondet samarbejder om lanceringen med Sabaah, LGBT Ungdom, LGBT Danmark og Transpolitisk Forum.

AIDS-FONDET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.