LGBT-personer 65+ søges til interviews

LGBT 65+ søges til interviews af Københavns Universitet

Photo by CEphoto, Uwe Aranas /

Er du enlig, og vil du fortælle om, hvad fællesskaber og nære relationer betyder for dig? Så er du kandidat til et forskningsinterview.

Kort om projektet
Mit navn er Simon, og jeg er lige nu ved at undersøge, hvilke sociale relationer der har betydning, når man bliver ældre som lesbisk, biseksuel eller bøsse. Det drejer sig om en interview-undersøgelse, hvor alle deltagere tilbydes anonymitet.
Da jeg selv tilhører LGBT-gruppen og i mange år har arbejdet for at skabe mere inklusion og repræsentation, har det længe undret mig, hvor lidt fokus der er på homo- eller biseksuelle personer over 65 år. På mange måder er LGBT 65+ en overset gruppe på seniorområdet og i LGBT-miljøet. Det betyder, at vi ved meget lidt om de behov og ønsker, der opstår, når vi bliver ældre som LGBT-personer.
Jeg har derfor et ønske om at bidrage så godt jeg kan til at skabe viden om de ressourcer eller udfordringer, der er til stede hos LGBT 65+.

Jeg er meget opmærksom på at skabe plads til forskellige stemmer – også dem, der ofte overhøres i forskellige sammenhænge. I sidste ende er målet at inspirere til nye tilbud og fællesskaber for lesbiske, biseksuelle og bøsser – i land og by og på tværs af generationer.

Læs også: Fællesskaber for LGBT-ældre

Hvordan foregår et interview
En samtale varer ca. 1-2 timer og finder sted, hvor det passer dig bedst – f.eks. på en café, på mit kontor eller hjemme hos dig. Som en start er jeg interesseret i at finde ud af, hvem der har betydning i dit liv. Hvilken rolle spiller familierelationer eller mangel derpå? Kontakt med ligesindede? Eller måske mainstream seniortilbud?

Alle er meget velkomne til at henvende sig, og så forklarer jeg gerne mere.

De bedste hilsner

Simon Meggers Matthiesen
Institut for Antropologi
Mail: sima@anthro.ku.dk
Telefon: 30 64 17 36

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.